ВСІ НОВИНИ:

Шутько Н.С. людина, громадянка України, пенсіонер: Так скільки ж коштує повірка лічильника води?

Скільки коштує розпломбування та повірка лічильника води і чи повинні ми за це платити? Хороше питання і виникло воно не сьогодні. Взагалі підвищення тарифу на водопостачання та водовідведення Нікопольським міськводоканалом ще з самого початку викликало багато запитань. Нікопольська міська рада, як орган місцевого самоврядування, повинна діяти від імені та в інтересах своєї громади - всіх мешканців м. Нікополь.
 
Всі рішення, які стосуються підвищення плати на послуги, повинні бути економічно обґрунтованими та не погіршувати матеріального стану громадян та якості цих послуг. Так от виникає питання, чи рішення виконкому ,на яке посилається С. Петикян в статті «Репортер» від 20.11.2014р., про перелік платних послуг , які надає міськводоканал, як комунальне підприємство, власником якого є громада м. Нікополь, є економічно обґрунтованим і чи відповідає воно інтересам громади? Бо ця вартість послуги на повірку лічильника води становить майже 300гр.
 
Але це ще все. Ми зверталися до в.о. міського голови Фісака А.П. розглянути це питання на сесії міської ради. На що отримали відповідь, що Нікопольська міська рада не має відношення на зміну або прийняття тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Така відповідь була отримана за підписом С.М.Донця. В ній він ще посилався на Постанову КМУ від 01.06.2011р. №869 та рекомендував для обслуговування приладів обліку води укладати договір з КП «НВУВКГ» НМР.
 
Так от саме до цієї Постанови, на яку посилався пан Донець С.М. внесені зміни від 01.10.2014р за №532, що «до складу витрат на збут послуг централізованого постачання холодної води включаються витрати, безпосередньо пов‘язані із збутом послуг споживачам, зокрема, витрати на проведення планових періодичних повірок, обслуговування і ремонт квартирних засобів обліку холодної води, у тому числі їх демонтаж, транспортування та монтаж після повірки, роз пломбування та опломбування, а також витрати на формування обмінного фонду квартирних засобів обліку холодної води.» Отже, тарифи на водопостачання у нас підвищені майже в 2.5 рази, а кількість та якість послуг – ні.
 
Замісник керівника міськводоканал С. Петикян посилається на рішення виконкому, виконком відправляє до міськводоканалу. Тобто, таке собі перекидання відповідальності, переписка та затягування часу.
Таке враження, що міськводоканал, перш ніж виконати вище згадану Постанову КМУ та подбати про своїх громадян, вирішили «віджати» трішечки грошей із своїх власників.
 
Платити чи ні, вирішувати кожному окремо. Але перш ніж віддати свої кровні, зверніть з вимогою до в.о. міського голови Фісак А.П. виконати Постанову КМУ та скасувати ганебне рішення виконкому про перелік платних послуг, які надає міськводоканал на сьогоднішній день та на яке посилається С.Петикян.

Шутько Н.С. людина, громадянка України, пенсіонер.

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

16 комментариев

Cofi 26 ноября 2014 22:50
Ми зверталися до в.о. міського голови Фісака А.П. розглянути це питання на сесії міської ради. На що отримали відповідь, що Нікопольська міська рада не має відношення на зміну або прийняття тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.
А что, у нас горводоканал и горгаз ГОСУДАРСТВО В ГОСУДАРСТВЕ?! Если С.М.Донец ссылается на постанову КМУ, то почему хотя бы не предоставит громаде расшифровку тарифа, из чего он состоит, т.е. калькуляцию. Или это страшная военная тайна?! Тогда почему наши защитники едут наводить порядок туда..., когда дома работы не початый край?! Тогда, чем бегать Моцаку по горисполкому и Шипкам, пусть снимает с блокпостов защитников, подключает местных козаков (и куда они запропостились, непонятно), пенсионеров (им терять уже нечего)и вперед - туда, где реально нужно сражаться уже сегодня и где наибольшая опасность для населения и страны...Другого не дано, так как ПРОТИВ ЛОМА НЕТ ПРИЕМА, ОКРОМЯ ДРУГОГО ЛОМА. Слава Украине - смерть олигархии!!!
  • 0
луганчанин 26 ноября 2014 23:20
Горгазу можно заниматься вымогательством и шантажом,так почему горводоканалу нельзя,там тоже ребята битые сидят и кушать хотят,тем более скоро новый год можно будет ипремию выписать себе.
  • 0
Pavel Makarov 27 ноября 2014 00:45
Молодец Наталья Семеновна!!!Удачи Вам в борьбе с супостатами и фисаковщиной. Да поддержит Вас Народ!!!
  • 0
наталя 27 ноября 2014 08:01
Так і Ви підтримайте. Справа в тому, що дійсно водоканал не дає інформацію щодо тарифів. Знаєте що вони відповідають -"Читайте закони." А в інших містах, наприклад, в Запоріжжі, це вже виконують з липня місяця цього року. Отже і нам треба вимагати а не чекати, що хтось прийде і зробить.
  • 0
Pavel Makarov 27 ноября 2014 08:35
Цитата: наталя
Знаєте що вони відповідають -"Читайте закони." А в інших містах, наприклад, в Запоріжжі, це вже виконують з липня місяця цього року.

Наталья Семеновна! Может все именно потому, что в Запорожье как раз и читают Законы??? Вы не пробовали объяснить именно таким образом?
  • 0
chitatel 27 ноября 2014 08:40
Цитата: Cofi
Если С.М.Донец ссылается на постанову КМУ, то почему хотя бы не предоставит громаде расшифровку тарифа, из чего он состоит, т.е. калькуляцию.

Откройте постановление в интернете, к нему прилагаются додатки - в которых есть расшифоровки затрат.
  • 0
луганчанин 27 ноября 2014 09:54
Донца в мусорный бак вместе с кулиничем и хвисаком.
  • 0
AG55 27 ноября 2014 13:27
Хочу сказать по поводу футбола между нашим органом самоуправления и горводоканалом-исполком лукавит говоря что установление тарифов на водоснабжение и водоотвод это дело чисто водоканала.Хочу процктировать выдердку из ":КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 1 червня 2011 р. № 869
Київ


Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги". Так вот там сказано (дословно)-в разделе "ПОРЯДОК
формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення

Загальні положення" в п.2 говорится:"2. Цей Порядок застосовується під час установлення Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг та ОРГАНАМИ МIСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ (!!!!) (далі - уповноважені органи) тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення для суб'єктів природних монополій, а також для суб'єктів господарювання на суміжних ринках, зазначених у пункті 1 цього Порядку, та поширюється на таких суб'єктів під час розрахунку таких тарифів." Так что надо в первую очередь брать Фисака за деликатное место.
  • 0
Честный 27 ноября 2014 13:49
Кто собственик горводоканала? Если горгаз частная организация, то
горводоканал собственость Никопольской громады в лице местного Совета,
поэтому не надо копья ломать за кем последнее слово. Вспомните
Токаря, который пиарясь уменьшал плату на гривну не нарушая постанову
Кабмина. Все вопросы к Фисаку, но к сожалению он, как зицпредседатель
Фунт городом не управляет. Керують, как ни страно Старун, а за Донца
и Колесника и говорить нечего. Фисак только грамоты вручает.
Вот уж выбрали и.о. мера наши депутаты, чтоб решать свои вопросы,
а не громады.
  • 0
Хуторянин 27 ноября 2014 14:53
3. Порядок подання фізичними особами, що не є суб'єктами
підприємницької діяльності, - власниками засобів вимірювальної
техніки (результати вимірювань якими використовуються для
здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну
і теплову енергію, газ і воду) на періодичну повірку цих засобів
та оплати за роботи, пов'язані з повіркою, встановлюється
Кабінетом Міністрів України. Періодична повірка, обслуговування та
ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж)
зазначених засобів вимірювальної техніки здійснюються за рахунок
підприємств і організацій, які надають послуги з електро-, тепло-,
газо- і водопостачання. (стаття 28 Закону України "Про метрологію
та метрологічну діяльність".

Например Марганецкий горгаз эти работы делает бесплатно
  • 0
wizao 27 ноября 2014 19:19
По этому поводу уже неоднократно писал, есть:
1. ЗАКОН УКРАЇНИ «Про метрологію та метрологічну діяльність» и
2. Постанов КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ від 21 липня 2005 р. N 630. г.Київ «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення»
Все остальное - есть нарушение закона.
  • 0
Cofi 27 ноября 2014 20:40
Цитата: chitatel
Откройте постановление в интернете, к нему прилагаются додатки - в которых есть расшифоровки затрат.

Открыла...расшифровки не нашла. Дайте, пожалуйста, ссылку. А разве цена по всем городам и весям одинаковая на воду?! Ведь природные условия разные. Мы живем на берегу водоема, а где-то его и в помине нет. Просто очень выгодно, чтобы мы ничего не понимали - легче обдирать. Считаю, необходимо дойти до самой сути и не позволять из нас делать идиотов.
  • 0
Pavel Makarov 28 ноября 2014 04:45
Але це ще все. Ми зверталися до в.о. міського голови Фісака А.П. розглянути це питання на сесії міської ради. На що отримали відповідь, що Нікопольська міська рада не має відношення на зміну або прийняття тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Така відповідь була отримана за підписом С.М.Донця.
Законом "Про звернення громадян.." четко определено, к кому обращаются, тот и обязан отвечать. Таким образом, четко отображено, что Хвисак не желает выполнять изначально действия Законов Украины, а значит ОПРЕДЕЛЕННО ПОКАЗЫВАЕ БЕЗДЕЙСТВИЕ!!! КАСУ обозначено порядок обжалования действий и бездействий чиновников. Обжаловав бездействие Хвисака Руслана Иваныча, и получив вступившее в силу решение суда, можно сместить коррупционную гниду с должности на законных основаниях. Собирайте людей, организовывайте митинг протеста по выбрасыванию из кресла подлеца и проходимца. Сам же приду поддержать обязательно.
  • 0
Андрей Ч. 28 ноября 2014 07:43
Цитата: луганчанин
Горгазу можно заниматься вымогательством и шантажом,так почему горводоканалу нельзя,там тоже ребята битые сидят и кушать хотят,тем более скоро новый год можно будет ипремию выписать себе.

А чего удивляться данной ситуации? Горгаз - "дерьмо" с драконовскими инструкциями. Энергонадзор - вторая Жопа на единственном теле горожан(без предупреждений(!) отключают от электричества). Сказано ведь в законе, второе предупреждение(письменно(!)), идет через месяц(!), после первого, и только потом, через месяц(!), идет отключение. Энергонадзор отключает за долги, в районе 100 гривен(!)(У меня отключили за 53 грн). А подключение за 350 грн(!) - и не подходи! О каких тяжбах может идти речь! Где брать деньги? Умно!

Так почему же Горводоканалу не ПОЖИРОВАТЬ на народном ГОРЕ?
  • 0
Андрей Ч. 28 ноября 2014 07:52
Цитата: наталя
Справа в тому, що дійсно водоканал не дає інформацію щодо тарифів. Знаєте що вони відповідають -"Читайте закони." А в інших містах, наприклад, в Запоріжжі, це вже виконують з липня місяця цього року. Отже і нам треба вимагати а не чекати, що хтось прийде і зробить.

Используют такую схему-обдираловку всего 2-3 городах Украины. Харьков, запорожье и еще какой-то. Не помню. Ну и Никопольский Горводоканал решил присоединиться к этим городам. Никопольский Горводоканал борется за звание "Никополь- областной(!) город, Город Счастья!"
В "Репортере" есть интересная(!!) статья по поводу этой схемы Горводоканала. Какой-то местный пенсионер написал. Шикарно. Найдите и Почитайте.
  • 0
Хуторянин 28 ноября 2014 14:53
Цитата: Pavel Makarov
Законом "Про звернення громадян.." четко определено, к кому обращаются, тот и обязан отвечать.

100 % согласен. Ответ на "звернення" может готовить кто угодно, но подпись должна стоять лица, к которому обратились. Также на ответе обязательно должен быть указан исполнитель и его служебный номер телефона
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.