ВСІ НОВИНИ:

Безпечне користування газом – гарантія комфорту і затишку

Природний газ вже давно став добрим помічником в побуті, але при невмілому користуванні газовими  приладами він досить небезпечний.

  Основними причинами нещасних випадків є:

-         руйнування оголовків димових та вентиляційних каналів житлових і громадськихбудинків;

-         самовільний монтаж побутових газових приладів;

-         влаштування витяжної вентиляції зі штучним спонуканням у будинках, обладнаних газовими приладами з відведенням продуктів згорання в димохід;

-         не спрацювання автоматики безпеки побутових газових приладів;

-         порушення кратності повітряного обміну газифікованих приміщень;

-         порушення власниками вимог інструкцій з безпечного користування побутовими приладами та апаратами.

З метою недопущення аварійної та нещасних випадків ще раз нагадуємо про суворе дотримування правил експлуатації газових приладів:

      -   користування газовими приладами дозволяється особам, які пройшли інструктаж з правил безпечної експлуатації і мають вік не молодше 7 років;

     -    при роботі газових приладів необхідно забезпечити постійний приплив повітря через відчинені вікна, фрамуги кватирки;

     -    при користуванні приладами з відведенням продуктів згорання в димохід необхідно контролювати тягу перед включенням, а також періодично під час роботи.

Наявність тяги перевіряється смужкою паперу: Якщо тяги нема, виникає загроза отруєння чадним газом. У такому разі треба негайно відключити прилади для виявлення  і усунення причин  браку тяги.

    Витік газу виявляться  за допомогою мильної емульсії. Виявивши запах одоранту газу, перекрийте крани на приладах та перед ними. Відчиніть кватирку і двері для посилення вентиляції.

    Не вмикайте і не вимикайте електричні прилади. І негайно викличте аварійну службу тел.104.

    Абонентам забороняється самовільно втручатись в систему газопостачання; самовільно встановлювати газові прилади; змінювати будь-що в конструкції газових приладів та вентиляційних каналах; експлуатувати газові прилади з несправною або відсутньою автоматикою безпеки та регулювання.

     Пам’ятайте також про таке: своєчасна плата за спожитий газ – гарантія надійного та безперебійного постачання газу до вашої оселі.


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

3 комментария

Александр Тихон 21 апреля 2013 21:19
Пам’ятайте також про таке: своєчасна плата за спожитий газ – гарантія надійного та безперебійного постачання газу до вашої оселі. Тут смеяться или плакать? dash1
  • 0
infopotok 21 апреля 2013 21:23
это очередная мантра для спящего мозга народа...
  • 0
Алексей Савченко 22 апреля 2013 01:10
В аспекте произошедшего текст поста выглядит издевательски. На это и рассчитывалось? или выкладывается везде, дабы ежели чего - прикрыть жопку?
--------------------
"-Меня часто спрашивают, за что мы сражаемся? Могу ответить: Перестанем сражаться - тогда узнаете"
У. Черчилль
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.